Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
    Използвам раздела да се извиня на колегата guns, че го подведох. Подведох се заради случайно попадане на тази обява http://www.cars.bg/c1010135
    Доста ми хареса на пръв поглед и днес ходих да я тествам...Грешка на C-Can комуникация и постоянно излиза, грешки на ESP и ABS, уж изчезнаха...отвратителна некомфортна откъм седалки, особено задните които хем трима човека трудно биха се събрали, хем и разстоянието до тавана е 2,3 пръста и като за капак твърда и равна като пейка в парка. Предните са една идея по-добре но в сравнение със 159-ката също толкова неудобни. Накрая се оказа, че не е 2010 а е 2008 и не е на 126000км а е на 262000. Единственото хубаво е, че е Абарт пакет някакъв и че е фейслифт.

За финал искам да кажа, че 159-ката яко вдигна левъл и чак ме хваща страх, че няма да има с какво да я заменя като дойде време...
    Колега, не че нещо ама мисля, че доста се поизхвърляш в плюенето. Не знам дали има ралзика в седалките с обикновената тапицерия и кожата, но моята е с кожа и нито отпред нито отзад ми е некомфортно. Возил съм се няколко пъти в 159 и дори се бях замислил да купувам , защото адски ме кефи дизайна, но теснотията отзад ме спря. Да малко по-удобни ми се сториха седалките на 159, ама ти го изкара все едно си се качил в голф... Да не говорим, че си има и 4 различни позиции за настройка на седалката при Крома и поне на мен ми е доста комфортно като карам. Отзад не знам как е имало само 2-3 пръста до тавана, освен ако не си над 2м или фейслифтовите кроми да са по-ниски.

Comment

Колата е наточена и ремапната доста яко, колегата е от Карнобат и скоро беше счупил турбина ако не се лъжа...имаше някакви интервенции. Иначе вървеше страшно...
      Според ме може да се очаква и Айсина да сдаде багажа след якия ремап и предвид на колко км. е колата, но това си е мое мнение иначе изглежда доста добре иси има екстрички
      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• В интерес на истината мисля че Кромата е доста удобен автомобил.Отделно и цената на поддръжката в сравнение с БМВ, ауди и другите немски автомобили е по-евтина.

На мен лично ми е удобна отзад.Е не е като А8, но е доста добре и добре вози.

За тази цена не мисля че има по разумна покупка от фиат Крома.
        Харесвам и други комбита- БМВ, Хонда- но там цените и поддръжката са други ...

====================================

Що се отнася до 159-ката и аз мисля, че автомобил от който е "изстискано" максимално няма какво добро да се очаква ...

Едва ли някой е по-умен от инженерите на фиат и АР.
        Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 10:11.
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Брера

Oк колеги,159 - КИ си набелязах 2 в БГ.Има ли някой ,който да е гледал или да знае някоя читава Брера до 15 Хил. Лева?
          Благодаря.
          When you're talkin' to yourself
          And nobody's home
          You can fool yourself
          You came in this world alone, alone

Comment

• Първоначално публикувано от noriaga Покажи съобщение
            Колега, не че нещо ама мисля, че доста се поизхвърляш в плюенето. Не знам дали има ралзика в седалките с обикновената тапицерия и кожата, но моята е с кожа и нито отпред нито отзад ми е некомфортно. Возил съм се няколко пъти в 159 и дори се бях замислил да купувам , защото адски ме кефи дизайна, но теснотията отзад ме спря. Да малко по-удобни ми се сториха седалките на 159, ама ти го изкара все едно си се качил в голф... Да не говорим, че си има и 4 различни позиции за настройка на седалката при Крома и поне на мен ми е доста комфортно като карам. Отзад не знам как е имало само 2-3 пръста до тавана, освен ако не си над 2м или фейслифтовите кроми да са по-ниски.
            Задните седалки на Кромата са по-тесни от 159, в това съм сигурен. Не ми допада и това, че се чувствам като на пейка в парка. Видях, че има доста позиции за настройка и след 15мин опити да настроя по мой вкус установих, че дори не се доближава до удобството на 159. Това е мое мнение. Единствените автомобили освен 159 на които седалките ми харесват като усещане са капа и лексус. Даже пунтото на жена ми ми е по-комфортно. Аз така го усещам и това е мое мнение, не държа да убеждавам никой в него.
            Alfa 159 2,4 JTDm Q4
            ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
            ex Alfa 156 1,9 JTD
            ex Alfa 75 1,8

Comment

Задните седалки на Кромата са по-тесни от 159, в това съм сигурен. Не ми допада и това, че се чувствам като на пейка в парка. Видях, че има доста позиции за настройка и след 15мин опити да настроя по мой вкус установих, че дори не се доближава до удобството на 159. Това е мое мнение. Единствените автомобили освен 159 на които седалките ми харесват като усещане са капа и лексус. Даже пунтото на жена ми ми е по-комфортно. Аз така го усещам и това е мое мнение, не държа да убеждавам никой в него.
              В случаят важна е не ширината на задната седалка, а разстоянието между предните и задните седалки, т.е. пространството за колената на пасажерите отзад, а точно там 59-ката хич я няма в сравнение с Кромата
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Чак пък...на мен в 159-ката като седна отзад не ми е толкова тясно, а съм 1,83м...както и да е, за всеки влак си има пътници. Приключваме разсъжденията за Крома, това е раздел за Алфа и в частност за 159.
                Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                ex Alfa 156 1,9 JTD
                ex Alfa 75 1,8

Comment

Чак пък...на мен в 159-ката като седна отзад не ми е толкова тясно, а съм 1,83м...както и да е, за всеки влак си има пътници. Приключваме разсъжденията за Крома, това е раздел за Алфа и в частност за 159.
                  То като гледам,само ти разсъждаваш тук в случая !!!! 159 е ужасно тясна и ниска отзад за хора над 1.85...................във Идеата е по широко и високо отзад.
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    То като гледам,само ти разсъждаваш тук в случая !!!! 159 е ужасно тясна и ниска отзад за хора над 1.85...................във Идеата е по широко и високо отзад.
                    Нали караш, който седи отзад да му мисли

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                      Според ме може да се очаква и Айсина да сдаде багажа след якия ремап и предвид на колко км. е колата, но това си е мое мнение иначе изглежда доста добре иси има екстрички
                      Колега би ли ме просветлил какво точно означава Айсина и съответната му стойност? както и бих искал да попитам дали може да и се върнат нормалните настройки, че тея 240 коня са и много!

Comment

...отвратителна некомфортна откъм седалки, особено задните които хем трима човека трудно биха се събрали, хем и разстоянието до тавана е 2,3 пръста...
                        Я кажи кола, не ван и подобна, която има по-голямо разстояние?
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                          Я кажи кола, не ван и подобна, която има по-голямо разстояние?
                          punto 2
                          Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                          ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                          ex Alfa 156 1,9 JTD
                          ex Alfa 75 1,8

Comment

punto 2
                            Пунто МК2 - 920мм
                            Крома - 940мм

Давай натам.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                              Пунто МК2 - 920мм
                              Крома - 940мм

Давай натам.
                              Я съкни Ц5 2ра серия и Volvo V50, че се широчки според мен отзад.
                              Fiat Punto 1.4GT 1996
                              Hyundai Tucson 2.0 2007
                              Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                                Я съкни Ц5 2ра серия и Volvo V50, че се широчки според мен отзад.
                                C5 седан - 920
                                Ц5 комби - 995
                                В50 - 935
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Working...
                                X